Честит празник на социалните работници!

325 преглеждания

На 19 март, отбелязваме Световния ден на социалния работник

На 19 март празнуват хората с мисия – социалните работници! Всеки трети вторник на месец март отбелязваме Световния ден на социалната работа. С него светът отдава почит на едни от героите на нашето време - социалните работници. Хората, които всеки ден са на предна линия – състрадателни, мислещи и подкрепящи.

Предлаганите в рамките на община Костинброд социални услуги покриват уязвимите групи, като удовлетворяват многообразния спектър от техните потребности.

Социалните услуги, които се предоставят в община Костинброд, са:

„Дневен център за работа с деца на улицата“;

„Център за обществена подкрепа“;

„Център за социална рехабилитация и интеграция“;

„Асистентска подкрепа“;

„Грижа в дома в община Костинброд“;

„Домашен социален патронаж“.

Ежедневната работа на служителите е сблъсък с трудности, проблеми  и предизвикателства. Има моменти, в които им е трудно, много трудно. Тези моменти обаче ги мобилизират и обединяват. В това е тяхната сила. Да бъдат до хората в моментите на нужда. С подкрепа, насърчаване и неотменна готовност за помощ. Да си социален работник е призвание. Да си социален работник е чест и достойнство.

Честит празник на всички социални работници в община Костинброд, които всеки ден, със своята работа, ни показват, че всеки човек е уникална и незаменима част от нашето общество.

Източник и снимка: Общински социални услуги - Костинброд, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук