Членове на доброволно формирование „Феникс“ - гр. Костинброд почистиха пътя между селата Царичина и Чибаовци

574 преглеждания

На 8 декември, членове на доброволно формирование „Феникс“ - гр. Костинброд почистиха пътя между село Царичина и село Чибаовци.

Община Костинброд е получила сигнал от жители на село Царичина за паднали дървета на пътя между ловната хижа и село Чибаовци, местност „Мината“. Дърветата са паднали на пътната настилка и пречат на преминаващите МПС-та. Невъзможно е преминаването по пътя на живущите в районна.

Веднага след сигнала, Кметът на община Костинброд свика Доброволно формирование „Феникс“. В рамките на три часа опасните дървета бяха отстранени от пътя.

Доброволно формирование  „Феникс“  е създадено за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

„Феникс“ разполага и с помещение изцяло реновирано и оборудвано с гардероби в РСПБЗН – Костинброд, предназначено за доброволното формирование на територията на общината. Всички доброволци са оборудвани с екип, като огнезащитен гащеризон и каски. А специализирания автомобил е оборудван с лопати, кирки, вериги, пясък, резачка и всички нужни принадлежности за предотвратяване на бедствия и аварии.

Всички членове на формированието са преминали обучение при следните ситуации:

- гасене на пожар с ръчни и механизирани инструменти;

- гасене на пожари в подземни помещения складове, ел.инсталации и уредби;

- гасене на пожари в селскостопански обекти, житни масиви и гори;

- действия на доброволците при ПТП;

- обилни снеговалежи и земетресения.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук