Шампионат за кучета „За Купата на Костинброд“ се проведе на Цветница в гр. Костинброд (снимки)

1034 преглеждания

Община Костинброд за втори път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче

Община Костинброд за втори път бе домакин на Националния шампионат за всички породи кучета и Специализирана изложба за Българско овчарско куче.
 
В деня на Цветница, 25.04.2021 г., на стадион „Белица“ гр. Костинброд се проведе шампионат за кучета „За Купата на Костинброд“.
 
Националният шампионат и киноложката изложба на Българско Овчарско куче се организира съвместно БРКС /Български Републикански Киноложки Съюз/, Български киноложки клуб за Българско Овчарско куче и община Костинброд.
 
В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода. Изложбата започна с изпълнение с гайди от дружество “Традиция”.
 
Публиката се наслади и на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби фристайл – игра с куче и танц с куче.
 
След кратката програма всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета и знамена.
 
На събитието присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и Аврам Петков – международен съдия на всички породи кучета и организатор на днешното събитие.
 
Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук