Школа за създаване на професионални международни шофьори

7416 преглеждания

Трудната и отговорна професия винаги изисква висок професионализъм, а първата крачка към него е доброто обучение. Това важи с пълна сила за професията на международните шофьори, която изисква не само съсредоточеност, но и професионализъм във всеки детайл, защото натоварването и психическото напрежение при хората, които упражняват тази дейност, е голямо.  

Вече три години съществува школа, която може да Ви осигури най-добрата база за подготовка, за да практикувате уверено професията международен  шофьор и да се развивате успешно в бранша. В  края на 2013 г. управителите и собственици на  фирмата „Юроспийд“ ООД,  която 22 години е сред най-уважаваните български превозвачи, създаде своя школа за обучение на професионални международни шофьори. Това са момчета и момичета, притежаващи  „С+Е“ категория за управление на тежкотоварен автомобил над 12 тона,  които нямат опит като международни шофьори, но имат потенциал и желание.

Идеята възниква спонтанно и е ориентирана към създаването на обучени кадри, професионалисти в областта, прилагащи на практика в работата си като тираджии придобитите знания и умения в школата. Т.е кадри, подготвени за работа в конкурентните условия на обединения европейски пазар.

Как протича обучението. Всички кандидати, одобрени на входно ниво, започват в малки, компактни групи, цялостно обучение което е разделено на теоретична и практическа част. Обучението на практика е с професионален инструктор и включва маневри, икономично управление на „DAF“, укрепване на товар, откачване/закачване на ремарке и много други практически занимания, свързани с бъдещата им работа като професионални международни шофьори. Цялостното обучение е с продължителност четири седмици, като се провежда всеки работен ден от 9.30 ч. до 17.30 ч. Фирма „Юроспийд“ ООД поема всички разходи по професионалната подготовка на шофьорите - храна, нощувки, такси за издаване на документи и изпити за АДР, професионална компетентност и удостоверение за психологическа годност и др. От курсистите се изисква единствено да проявят сериозно отношение и амбиция, за да се превърнат в професионалисти в бъдещата си работа.

След като преминат успешно през обучението, школниците биват назначавани на работа в „Юроспийд“ ООД. Първоначално започват професионалния си път в екипаж с професионален шофьор от Дружеството, който ги обучава на терен, докато станат готови да поемат на път сами. 

От края на 2015 г., Школа „Юроспийд“ вече приема и кандидати с категория „С“, на които осигурява освен цялостно обучение за професионални шофьори, но и придобиване на категория „СЕ“, АДР, професионална компетентност и психо, като отново Дружеството поема необходимите разходи за всеки обучаващ се. По този начин компанията затваря кръга на обучение.

От школа „Юроспийд“ излизат едни добре подготвени, достойни за уважение професионалисти, а успешно завършилите обучението си момчетата и момичетата осъществявят своите мечти – мечтата за професионална школовка в сфертата, мечтата да бъдат професионални международни шофьори, управление на нова автокомпозиция на ниво Евро 6, работа в Европа.

Телефон за контакт и записване: 0882 73 20 10.