„В света на приказките“: Ученици от община Костинброд премериха знания за творчеството на Шарл Перо

4351 преглеждания

И тази година, литературна викторина „В света на приказките“ събра ученици от училищата в община Костинброд. Темата за тазгодишната викторина беше върху творчество на Шарл Перо. Салонът на НЧ „Заря 1914“ събра ученици от втори до четвърти клас на I ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч и НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица, които премериха знания за творчеството на именития писател.

Викторината през годините се е превърна в голямо забавление за участниците и завършва с раздаване на подаръци. Участниците се впуснаха в три етапа на състезанието:

- Въпроси по приказките на Шарл Перо;

- Конкурс за рисунка по приказките на Шарл Перо;

- Драматургия по приказките на Шарл Перо.

Секретарите на читалищата в НЧ „Иван Вазов1947“, НЧ „Заря 1914“ и НЧ „Кирил и Методий 1890“ подариха на всяко училище, грамота за участие, книги и пособия за рисуване.

Жури на викторина бяха Светослава Иванова – директор на Дневен център за работа с деца на улицата, Силвия Свиленова – експерт „Култура и спорт“ и Жаклин Костадинова – библиотекар и организатор събития в НЧ „Иван Вазов 1947“. Всички ученици бяха наградени с Грамота и приказки на Шарл Перо от Бистра Боянова – гл. експерт в община Костинброд и любезното жури.

1

2

3

4

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук