„Парад на детската забавна песен“ 2023: Специален комплимент от Община Костинброд ще зарадва всички деца

1316 преглеждания

В рамките на събитието ще бъде представен мюзикълът „Зайченцето бяло“

Наближава тазгодишното издание на тази музикалния конкурс „Парад на детската забавна песен“. Събитието се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов 1947“ и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с  подкрепата на Съюза на българските композитори.

„Парад на детската забавна песен“ 2023 ще се проведе на 9 декември, от 16.00 ч., в НЧ „Иван Вазов 1947“, когато ще започне конкурсната програма. 

Специален комплимент от община Костинброд ще зарадва всички деца в рамките на събитието. Точно в 19.00 ч. на сцената на читалището ще бъде представен мюзикълът „Зайченцето бяло“, на Държавния музикален театър.

Входът за всички желаещи да посетят хитовия мюзикъл е свободен!

Най-новият изцяло български детски мюзикъл, специално създаден за трупата на Музикалния театър, е вдъхновен от едноименната популярна песничка „Зайченцето бяло“. Написана през 1946 г. от Леда Милева и Петър Ступел, тази най-нежна, и същевременно драматична и любовна по съдържание песен, се превръща в любима творба за поколения български деца и техните родители.

Мюзикълът „Зайченцето бяло“ е съвременно детско произведение от най-висока музикална и драматургична класа, създаден от композитора Румен Бояджиев-син и либретиста Венелин Методиев.  Като реверанс към авторите на обичаната песен „Зайченцето бяло“ в спектакъла са включени не само перипетиите на познатите ни горски обитателите, но и на нейните създатели – Леда Милева и Петър Ступел, превърнати в симпатични персонажи.

парад

„Парад на детската забавна песен“ е детски музикален конкурс, който има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения, мотивира младите изпълнители за сценични изяви пред публика, както и „Парад на детската песен” да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

Заявките за участие в тазгодишното издание се подават до 4 декември 2023 г. на email – ch.iv.vazov@abv.bg. Заявките за участие могат да бъдат изтеглени от ТУК

Според регламента, в „Парад на детската забавна песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Република България. Право на участие имат също индивидуални изпълнители – до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) – по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Възрастови групи: I група – от 3 до 7 години; II група – от I до IV клас; III група – от V до VII клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури и представител на Съюза на българските композитори ще оценява техните изпълнения. Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Те могат да се представят без съпровод (a capella), със синбек или инструментален съпровод на живо.

Първенците в индивидуалните изпълнения и най-добрите вокални формации от всяка възрастова група получават награда. Ще бъдат присъдени и три специални награди – Голямата награда на Кмета на община Костинброд, Специална награда на съюза на българските композитори и Специална награда на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Допълнителна информация може д абъде получена в Общинска администрация – Костинброд, стая №1. Лице за контакт: Бистра Боянова – ст.експерт „Организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност “, тел.: 0882/271169.

През декември в Костинброд: „Парад на детската забавна песен“ 2023

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук