„Училище, здравей“ зарадва децата на Костинброд

648 преглеждания

Събитието бе посветено на Европейските дни на наследството

Кампанията „Живей чисто“ към Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, със съдействието на общинска администрация-Костинброд, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, както и Детска педагогическа стая към Районно управление-Костинброд, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Общински Инспекторат- Костинброд организираха детски празник „Училище, здравей“. Събитието се се проведе на 19 септември, на площад „Иван Вазов“ в Костинброд и бе посветено на Европейските дни на наследството. Участие в „Училище, здравей“ взеха четирите училища на територията на град Костинброд - Първо ОУ „Васил Левски“, Второ ОУ „Васил Левски“, СУ „Д-р Петър Берон“, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Детският празник премина в три етапа:

Първо ниво беше свързано с Европейския съюз. Децата трябваше да отговорят на по един въпрос, посветен на седмицата на Европейски дни на наследството.

Второ ниво беше свързано с институциите в град Костинброд. Отборите от четирите училища трябваше да открият институцията, която са изтеглили, да отидат до нея, да попитат и запишат отговорите на зададените им въпроси.

Третото ниво бе тест, подготвен от Районно управление-Костинброд и воден от инспектор Вера Христова и Калин Кирилов.

Всички участващи деца в игрите получиха грамота от секретаря на МКБППМН и съдя на игрите - Тереза Власайкова.

След двучасова игра, четирите отбора се класираха по следния начин:

1-во място - СУ Д-р Петър Берон

2-ро място - Второ ОУ Васил Левски

3-то място - Първо ОУ Васил Левски

4-то място - ПГВМСС Св. Георги Победоносец

Всички участващи деца получиха подаръци - тебешири, моливи, глобуси, грамоти, а отборите тениски Аз обичам Костинброд и медали, подсигурени от Дневен център за работа с деца на улицата, ЦОП Промяна, Книжарницата на Белица и Местната комисия за борба с противообществени прояви на пълнолетни и непълнолетни.

На детския празник присъстваха заместник-кмета Александър Ненов, който заедно с художникът Денислав Тодоров и историкът Русанка Колева бяха жури на конкурса за рисунка.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук