80 ученици се впускат в предизвикателството "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

1004 преглеждания

80 ученици се впускат в предизвикателството "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

80 са учениците, които ще се борят за титлата "Репортер на EspressoNews". Това е окончателният брой участници в третото издание на журналистическия конкурс-обучение "Работилница за репортери 2018".

Тазгодишната тема на ученическото приключение е "Родова памет". В продължение на шест седмици младите таланти ще усвоят някои от основните познания за журналистическо писане, като едновременно с това ще представят пред широка аудитория своя роден край - личности, събития, култура и обичаи.

Новото в конкурса е, че в тазгодишното му издание наред с учениците от шестте общини на запад от София - Своге, Божурище, Сливница, Годеч Драгоман и Костинброд, се е включват и възпитаниците на пет средни училища във Враца.

Първата задача, която младите репортери получиха, е свързана с отбелязването на 140 години от Освобождението на България. Журналистическия жанр, който ще опознаят, е репортаж, като специфичното е, че освен с непосредственото отразяване на събитията, свързани с отбелязването на годишнината, те ще трябва да покажат и познание върху местните личности и събития, които имат връзка с Националноосвободителното движение и Руско-турската война от 1877-1878 г.

Вижте призива на миналогодишния победител в проекта Симеон Симеонов:

 

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria. Ментор на участниците в „Работилница за репортери 2018“ е Неда Василева - водещ на сутрешния блок „Европа сутрин” по ТВ Европа. 

Екипът на EspressoNews пожелава на всички участници много творческо вдъхновение и успех!

EspressoNews