Александра Александрова и съотборничките й от „Левски-Триадица“ с медали от ДП по художествена гимнастика

4064 преглеждания

Александра Александрова и съотборничките й от ансамбълът на „Левски-Триадица“ спечелиха златен, сребърен и бронзов медал от Държавното първенство по художествена гимнастика, в категория „Елит“. Шампионатът се проведе от 7 до 10 септември, в зала София. Организатори на проявата бяха Българската федерация по художествена гимнастика и СКХГ „Иляна“.

Грациите от клуба по художествена гимнастика „Левски-Триадица“, заслужиха златото при жените на финала на пет обръча, като на стълбичката изпревариха втория ансамбъл на СКХГ „Илияна“, който се окичи със сребърния медал и първия ансамбъл на същия клуб, който заслужи бронза.

На финала на три ленти и две топки, момичетата от „Левски-Триадица“ заслужиха второто място, като в състезанието бяха изпреварени само от ансамбъла на „Тракия“ – Пловдив. Третото място в надпреварата остана за първия ансамбъл на СКХГ „Илияна“.

В многобоя ансамбълът на ‚Левски-Триадица“, в състав жени – Александра Александрова, Алис Шакирова, Виктория Манчева, Изабела Асенова, София Павлова се класираха трети, като златото спечели СКХГ „Илияна“, а среброто ансамбълът на „Тракия“.

Снимки: Анна Недкова