В община Костинброд почетоха Гергьовден

241 преглеждания

Чествания и празненства по повод празника имаше в Градец и Петърч

И тази година, чествания и празненства по повод Гергьовден бяха организирани в няколко населени места на територията на община Костинброд.

В манастир „Св. Георги Победоносец“, в село Градец, беше отслужен водосвет и осветен курбан. Отец Георги Михнев отслужи водосвета за здраве и освети курбаните на няколко фамилии.

С погача и баница посрещаше кметицата на селото Искра Димитрова, а присъстващи бяха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, секретарят на Община Костинброд – Валя Иванова, много именници, жители и гости на село Градец. 6 май, в село Градец с всяка изминала година се превръща във все по-голямо средище на християни и като един малък събор всички заедно празнуват Гергьовден.

Гергьовден

Гергьовден

Гергьовден

Гергьовден

Гергьовден

Гергьовден почетоха и в Петърч. Кметът на селото – Борислав Борисов, заедно с кмета на община Костинброд – Трайко Младенов и жители на село Петърч положиха венец на паметника в центъра на селото, в памет на загиналите за свободата на България и в чест на Деня на храбростта и българската армия.

Гергьовден_Петърч

В празничния ден, в храм „Св. Вмчк. Георги“, Петърч беше отслужена литургия за здраве от Отец Желязко Симонов. Празникът продължи с освещаването на курбана за здраве и благополучие на всички жители на селото.

Кметът на село Петърч и кметът на Костинброд поздравиха всички присъстващи по случай храмовия празник и пожелаха здраве и благоденствие. Сред присъстващите бе и общинският съветник от село Петърч – Мариела Средкова.

Гергьовден_Петърч

Гергьовден_Петърч

Гергьовден_Петърч

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук