ДЦРДУ и ЦОП „Промяна“ отбелязаха Деня на социалния работник

358 преглеждания

Дневен център за работа с деца на улицата-гр. Костинброд и Център за обществена подкрепа Промяна“ отбелязаха Деня на социалния работник със символичен подарък към всички образователни институции и Общинска администрация-Костинброд.

Световния ден на социалния работник се отбелязва всяка година през март.  Тазгодишната тема на празника е „Споделено бъдеще за преобразяваща промяна“. Изборът й е вдъхновен от актуалните проблеми в световен мащаб, чието преодоляване изисква подчертаване на необходимостта социалните работници да предприемат иновативни подходи, ръководени от интересите на обществото.

Международният ден на социалната работа служи като своевременно напомняне за преобразяващата роля, която социалните работници имат в стимулирането на положителна промяна и насърчаването на обществото за неговото устойчиво развитие. В Ловеч той ще бъде отбелязан с информационна среща, на която ще бъде коментиран достъпът до социални услуги и професията на социалния работник като значима за обществото.

1

2

3

4

5

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук