Журналисти и експерти в сферата на рекламата и комуникациите ще оценяват участниците в „Будителят си ти - Забравените личности“

686 преглеждания

Крайният срок, в който учениците могат да предадат своите творби е 20 октомври

Жури в състав Йовка Йовчева - журналист и водещ в Darik радио, Петя Зунгорлиева - журналист и водещ в БНР Радио София, Емил Спахийски - политически наблюдател във вестник „Труд“, сценарист и режисьор, Георги Ангелов - журналист и преводач, водещ на „История.БГ“ по БНТ 1, Делян Момчилов - рекламист, автор на книгите: „Българите! / Забравените постижения“, „Ние сме животните“ ще провери и оцени работите на младите таланти в конкурса за есе или очерк на тема „Будителят си ти - Забравените личности“, организиран от социалната мрежа за добри дела Volontime.

Литературната надпревара има за цел да ангажира учениците от 8 до 12 клас да намерят добри примери, да ги покажат, да ги последват реално в живота.  „Забравените личности“ е тема на есе или очерк, по която участниците да пишат за реални примери на личности, тяхната история, за  техния героизъм и принос за развитието на България. Личностите, за  които ще се разказва, може да са били лекари, учители, изобретатели, инженери, дарители, строители, доброволци, революционери, творци,  спортисти и т.н. Важното е да са допринесли за развитието на България  и обществото по един или друг начин. Учениците ще трябва и да намерят  и снимат местата, къщите, в които са живели тези големи личности на  България.

Желаещите да участват в „Будителят си ти“ трябва да изпратят своите материали на e-mail buditel@volontime.com до 20 октомври 2019 г. Заедно с есето или очерка, както и приложения снимков материал, да бъдат изпратени попълнена и „Формата за съгласие“ . Тук ще откриете нужните документи - https://bit.ly/2vQZnz9

Еднократни стипендии/награди ще бъдат връчени на авторите с най-интересно, грамотно, достоверно описаните творби. Три от тях ще са избрани от журито, а една награда ще получи творбата с най-много харесвания от потребителите на www.volontime.com/articles . Наградите ще бъдат на стойност: 300 лв., 200 лв., 100 лв. , съответно за първо, второ и трето място, а за творбата, която има най-много харесвания на платформата, ще е на стойност 200 лв. Всички участници, които бъдат отличени за финалисти в конкурса, ще получат различни специални материални награди.

Кампанията може да разгледате детайлно тук - https://volontime.com/causes/112