Зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов с награда от Националната асоциация на доброволците

604 преглеждания

Той беше удостоен с почетен плакет „Богдан Личев“

Националната асоциация на доброволците в Република България /НАДРБ/ удостои с награда заместник-кмета на община Костинброд – Александър Ненов. Той беше удостоен с почетен плакет „Богдан Личев“ на специално организирана церемония по случай 5-ти юни – Ден на доброволеца за защита при бедствия.

Плакетът се връчва за първи път в историята на НАДРБ и е за „Съществен принос в развитието на доброволните формирования в Република България“.

Заместник-кметът Ненов е и ръководител на Доброволно формирование „Феникс“ в община Костинброд, което се активира при нужда и взе дейно участие по овладяване на природни бедствия, възникнали на територията на общината през последните години.

На церемонията, организирана от НАДРБ,  присъстваха Николай Николов зам.-министър на  вътрешните работи,  главен комисар Александър Джартов – директор ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, представители на посолствата на Република Турция и Република Украйна, Народни представители от 49-то Народно събрание на Република България, доброволци и дарители. На събитието беше представена и концепция за създаване на Национален отряд от доброволци за реакция при мащабни бедствия.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук