Новини за Костинброд: Централната градска улица „Славянска“ ще се преасфалтира

1534 преглеждания

Кметът подписа договор по проект за рехабилитация на общинската пътна мрежа

На 17 август 2023 г., се беше подписан важен договор, който ще направи Костинброд още по-привлекателен и комфортен за всички жители и гости.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов и зам.-кметът на община – инж. Теодора Гогова подписаха в Държавен фонд „Земеделие“ договор „Рехабилитация на общинска пътна мрежа в община Костинброд: Етап I – път SFO 1400 / II – 81 / Костинброд – Границата общ. (Костинброд – Божурище) – Пролеша – Хераково / SFO3024 / ОТ КМ 0+000 ДО КМ. 1+850 (общинският път преминава в населеното място през ул. Славянска, ул. Обединена“. Процедурата е №BG06RDNP001-7.019 Пътища „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

Сумата на проекта е 2 932 684.61 лв. без ДДС. С настоящия проект се цели да се подобрят транспортно-експлоатационните характеристики, носимоспособността на настилката, сигурността, безопасността на движението и комфорта на пътуване и отводняване на улицата.

Улица „Славянска“ ще бъде рехабилитирана от голямото кръгово до улица „Средна гора“. Това е главна улица на Костинброд, водеща до общинския център и до административните сгради на държавните администрации и ведомства, предоставящи услуги на гражданите. Останалата част от улица „Славянска“ /от кръговото кръстовище до площада в Първи район на Костинброда и улица „Обединена“ – от там, където свършва настоящият проект /посока село Петърч/ до кръстовището между улица Обединена и улица „Юрий Гагарин“ са с готови строителни книжа, строителни разрешения и избран след обществена поръчка изпълнител. За тези две части Общината ще търси държавно или европейско финансиране по бъдещи програми.

Това е един от 33-те проекта за община Костинброд, одобрен от Държавен фонд „Земеделие“. Той ще позволи да бъде създадено съвременно и функционално пространство, което да обогати живота на всички жители и гости на град Костинброд. Това е поредният проект за града, за неговото развитие в посока към устойчиво бъдеще и възможности за всички, които живеят и работят в Костинброд.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук