Община Костинброд: 2022 година бе динамична година! (снимки)

1114 преглеждания

Рехабилитираха се улици, реновираха се сгради, изградиха се нови

2022 година бе динамична година, споделят от Община Костинброд. Рехабилитираха се улици, реновираха се сгради, изградиха се нови:
 
- Всело Чибаовци се реновира площада. Площадът пред кметството и НЧ "Развитие-1933" е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, беседка и нови сменени стълби на сградата.

- В Първи район, гр. Костинброд се реновира площадът.
Площадът е реконструиран, покрит с нови павета. Обновена е паркинг зоната, както и са обособени зелени кътове с места за отдих и почивка. Реновиран е паметника и са изградени пътеки до детската площадка.

- Откри се нов Пенсионерски клуб в Драговищица. След общо учредително събрание, на което присъстваха над 40 жители на село Драговищица от третата възраст, новият пенсионерски клуб в община Костинброд е с име “Извор”.

- Откри се паметник на д-р Никола Чилов в градинката, където ще се намира музея на община Костинброд /Банята/. Д-р Чилов е индустриалецът, положил здравите основи на индустриалната мощ в България и прочул Костинброд като градът на модерната промишленост.
 
- На 26.10.2022г., Община Костинброд и Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписаха споразумение с ангажимент за изграждане на обект: „Изграждане на ул. Д. Петков“ от ОТ 918 до ОТ 926, ул. „Острова“ от ОТ 926 до ОТ 1024, ул. „Ропотамо“ от ОТ 707 до ОТ 709, гр. Костинброд – Етап 2“. През 2021г. беше извършен ремонт на над 2,200 километра улична мрежа в град Костинброд, а именно рехабилитация на ул.“Йордан Йовков“ и изграждане на ул. „Пирин“, ул. „Витоша“ и ул. „Гео милев“ в квартала зад линията.

- Откри се реновираната сграда, предназначена за Здравен дом и кметство село Опицвет. Сградата е напълно обновена и реконструирана. С подменен покрив, изолация и ново оборудване за лекарски кабинет.
Детска градина „Виолина“, село Петърч. Проектът е за изграждане на допълнително застрояване от 64 кв.м., с цел обособяване на ново помещение за яслена група, създаване на санитарни възли, ново спално помещение и санитарен възел, топла връзка между двете сгради. Изцяло подновен покрив, чисто нова оборудвана кухня, обновен коридор, нова учителска стая, подменени врати и прозорци.

 - Построи се чисто нов Пенсионерски клуб в село Голяновци. След общо учредително събрание, на което присъстваха около 30 жители на Голяновци от третата възраст, новият пенсионерски клуб в община Костинброд е с име “Жар- Голяновци”. Новата сграда за пенсионерския клуб включва веранда, голямо помещение, санитарен възел.
- През 2022 година община Костинброд завърши проект „Реконструкция и оборудване на СУ „д-р Петър Берон“ – гр. Костинброд”
Основни дейности по проекта бяха:
1. Реконструкция и оборудване на спортна площадка за футбол №1.
2. Реконструкция и оборудване на спортна площадка за баскетбол и волейбол №2.
3. Реконструкция на скатен покрив на сградата над начален курс.
4. Вертикална планировка. С проекта е решен проблема с наводняването на столовата, като в северната част на сградата се изпълни алея с ширина 1,50м., която ще спре водопритока към сградата.
5. Ремонт и реконструкция на съществуващата ограда. Цялото училище е с изградена нова ограда.
 
- Изгради се подпорна стена в село Петърч по ул. “Еделвайс”.
 

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук