Община Костинброд: Приканваме всички наши съграждани да останат по домовете си тази вечер!

303 преглеждания

Достъп е осигурен до всички села на територията на общината, без затворените пътища от общината

Община Костинброд: „Днешната усложнената зимна обстановка доведе до скъсани и паднали жици, скършени дървета, заледени улици, закъсали автомобили по главни пътища и трудно почистващи се райони в цялата община!

Всички машини на снегопочистващата  фирма са на терен от изминалата нощ до в момента. И ще продължи почистването през цялата предстояща нощ!

Достъп е осигурен до всички села на територията на общината, без затворените пътища от община Костинброд, като Гара Петърч и пътят от село Опицвет до Възстановителния център за деца.

В момента има закъсал TIR на републикански път III-81 /Опицвет-Богьовци/, които задължение за почистване е на Областно пътно!

В същото време се работи във всички населени места вътрешната мрежа да бъде почистена.

Във връзка с усложнената обстановка и снегът по тротоарите утре няма да се събират индивидуалните съдове на домакинствата. От вторник след нормализиране на обстановката ще се възстанови услугата и графикът ще бъде наваксан!

Ток и вода няма още на много места в общината!

От ЕРМ Запад заявяват, че работят по отстраняването на авариите, но много от местата са трудно достъпни! Екипи има във всички населени места в общината ни!

Обстановката е сходна в съседните общини от Софийска област и половин България.

Приканваме всички наши съграждани да останат по домовете си тази вечер!“.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук