Община Костинброд: Стартирахме 2021 година с изпитания, напрежение и трудности

335 преглеждания

Но точно в бедствена ситуация в село Петърч, община Костинброд показа колко сме силни, човешките добродетели проличаха със съпричастност, взаимопомощ, грижа, всеотдайност и доброта!

2021 г. бе изпълнена с реализирането на много проекти в община Костинброд, споделят от Общината: "Стартирахме 2021 година с изпитания, напрежение и трудности. Но точно в бедствена ситуация в село Петърч, община Костинброд показа колко сме силни, човешките добродетели проличаха със съпричастност, взаимопомощ, грижа, всеотдайност и доброта!"
 
- След извънредната ситуация, община Костинброд почисти коритата на река Блато, Белица и Сливнишка река.
 
- Общината финализира през 2021 г. три водопровода в трите най-големи села в общината: село Петърч, село Драговищица и село Голяновци. Подмененият водопровод е с обща дължина 34 км !!!
Проектите са съфинансирани от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

- През 2021 година се откри STEM център в СУ „Д-р Петър Берон“. Той е съвременна образователна среда в сферата на природните науки, технологиите и иновациите и повишава интереса на учениците към технологичния сектор, инженерството и предизвикателствата на новите професии, базирани на високи технологии и дигитална индустрия. Община Костинброд не е спирала да реализира успешно проекти в образователната сфера.

- Един от приоритетните обекти през 2021 г. бе Ритуалната зала в град Костинброд.
Ритуалната зала е тържественото място, знаково за всеки град, за всяка община. Българската традиция е съхранила най-хубавото на сватбения ден, за първите стъпки на младото семейство в съвместния им живот. Пожелаваме много хубави и щастливи мигове на всички бъдещи семейства, решили да сключат брак в община Костинброд, на техните родители и близки. Община Костинброд е сред малкото общини, които могат да се похвалят със стилна и модерна зала, в която младите хора от общината да се венчаят. Освен ритуалната зала се обнови и коридорът, който отвежда до изхода на НЧ “Иван Вазов-1947”.

- През същата година се откриха две нови футболни игрища в Костинброд и Безден.
- През 2021 г. се реновира площада в село Опицвет. Площад “Независимост” е със сменена павирана настилка, озеленяване, пейки за отдих, ново енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение.

- През 2021 г. социалните дейности не спряха да се надграждат!
 
Община Костинброд и в частност общинското звено Домашен социален патронаж изпълнява проекта „ Топъл обяд“ като през 2021 година бе продължен и до момента без прекъсване.
 
- „Асистентската подкрепа“ е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, предоставяна от лице назначено на длъжност „Личен асистент“.
 

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук