Осми турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта“ в Костинброд

375 преглеждания

Събитието е час от Празниците на града 2023

За осма поредна година, на територията на община Костинброд се проведе спортният турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта“. Турнирът се организира съвместно от Община Костинброд и Общински спортен клуб по борба „Белица-Костинброд“, с председател Борислав Здравков.

Спортната надпревара се проведе на стадион „Белица“. Водещ на спортната надпревара беше Иво Райчев от Дарик радио, а местният клуб по класическата борба „Белица“ се съревноваваше с „Марек“ (Дупница), „Септември“ (София), „Златица“ и „Славия“ (София).

Присъстващите имаха възможността да се включат в игри на шахмат. По време на турнира се изигра партия шах между кмета на община Костинброд – Трайко Младенов и световния шампион и олимпийски шампион Армен Назарян. Партията завърши с реми. Това беше втора партия шах за кмета на община Костинброд, като той по традиция изигра преди това партия шах с общинския съветник и председател на комисията по инвестиционна политика към Общински съвет-Костинброд – Димитър Григоров.

Малките грации от клуб по художествена гимнастика „Финес“ по същото време проведоха своята тренировка.

Присъстващи на турнира бяха Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, общинските съветници: Даниела Станкова, Камелия Велкова, Иван Иванов, Анелия Велева, Валентин Делчев и Димитър Григоров, както и Борислав Борисов –  кмет на село Петърч, Симеон Спасов –  кмет на село Голяновци. Гости на събитието бяха световни, олимпийски и европейски шампиони по класическата борба: Александър Томов, Павел Павлов, Янко Шопов, Райчо Горов, Нено Ненчев, Петър Тенев, Петко Толев, Емил Манолов, Стефан Стоев, Никола Божков, Валентин Райчев, Иво Райчев, Румен Петков и още много легенди в историята на българската борба.

Председателят на клуба по борба Борислав Здравков връчи плакети на всички гостуващи, заслужили спортисти в знак на благодарност и почит за усилията и успехите им през годините. Специален плакет получи Павел Павлов-Пато за 70-годишнината си, през тази година. А при децата състезанието бе оспорвано и по-добрите си тръгнаха с първите места и златни медали.

Днешният ден бе посветен на спорта в община Костинброд. От откриване на закрито футболно игрище, през художествената гимнастика до класическата борба. Празникът на град Костинброд стартира успешно, при хубаво време, при усмивки и радост от децата.

Повече снимки от турнира, можете да разгледате ТУК

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук