Откриха реновираната чешма в Драговищица

1069 преглеждания

С водосвет за здраве, на 27 септември в село Драговищица бе открита реновираната чешма в местността „Герена“. Благородната инициатива се реализира с помощта на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Чешмата е облепена с камък, изчистена, пребоядисана и поставена икона на „Св. Георги Победоносец“.

На събитието присъстваха инж. Теодора Гогова - ЗА кмет на община Костинброд, инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов - зам.-кметове на община Костинброд, Трайко Младенов - кмет на община Костинброд за мандат 2015-2019 г., д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, общинските съветници Иван Иванов, Даниела Станкова и Анастасия Попова, директори на социални центрове, училища и детски градини и много драговищенци.

Александър Ненов благодари на местната комисия и нейния председател Константин Томанов за възможността чешмата в село Драговищица да бъде реновирана без нито един лев от общинския бюджет.

В местността „Герена“ вече има и изграден кът за отдих с пейки и соларно осветление, а преди седмица теренът около чешмата бе почистен и облагороден с 25 броя декоративна растителност.

За доброто настроение на всички в празничния ден се погрижиха самодейците от НЧ „Г. С. Раковски-1928“ от групата за автентичен фолклор „Иркапей“ с ръководител Петя Живкова.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд