Поликлиниката в Костинброд ще има нова медицинска апаратура за образна диагностика

218 преглеждания

Кметът Младенов подписа договор за закупуване на цифров графичен рентгенов апарат

На 6 март, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов подписа договор по процедура за закупуването на рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На подписването на договора присъстваха д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, инж. Габриела Трайкова – зам.-кмет на община Костинброд и представител на фирмата-изпълнител за закупуване, доставка и монтаж на новите медицински апарати за нуждите на жителите на община Костинброд.

Предназначението на договора е закупуване на цифров графичен рентгенов апарат с безжичен цифров панел с Включен PACS, ултразвукова система с цветен Доплер и два трансдюсера – конвексен и линеен.

Апаратът ще е най-новата медицинска апаратура за образна диагностика в община Костинброд и ще осъществява цялата гама рентгенови изследвания при заболявания на мускулно-скелетната, храносмилателната, дихателната, отделителната, половата и др. системи. Образната диагностика ще помага на медика да постави точна диагноза и да предприеме най-добро лечение на пациента. Важен фактор ще и спестяването на средства и време на жителите на общината в търсене на други медицински центрове, разполагащи с подобна техника.

В момента тече ремонта на втория етаж от поликлиниката, където ще бъде доставена и монтирана медицинската техника. Санитарните възли са готови, като остават кабинетите, които са по изискване за един съвременен диагностичен център, разполагащ с рентгенов апарат, мамограф и ултразвуков диагностичен апарат. На същия етаж ще се отворят кабинети за специализирана медицинска помощ.

След близо 20 години в частни ръце и разпродадена на различни собственици, постепенно сградата на Поликлиниката се връща в активите на община Костинброд. Въпреки трудностите общинското ръководство успя да задели средства и закупи втория етаж на сградата. Благодарение на единодушните решения на Общински съвет-Костинброд през изминалия мандат, община Костинброд осигури и средства за ремонт на помещенията, и закупуване на медицинска техника от най-ново поколение.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук