Празниците на Костинброд 2023 г. започнаха с изложбата на Денислав Тодоров и Моника Войкова

622 преглеждания

Картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“ до края на празника на града

На 11 септември, по случай празниците на града, посветени на 49-годишнина на град Костинброд, беше открита изложба на Денислав Тодоров и Моника Войкова. Експозицията, която се състои от над 30 картини, е разположена в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“.

Денислав е роден на 23 декември 1974 година. Костинбродският художник е участвал в множество изложби в град София, негови картини са включени в каталози в Япония, Гърция и Германия, както и в някои от международните биеналета и триеналета по графика. Над 300 картини са притежание в колекцията на няколко компании и частни лица в България, Гърция, Северна Ирландия, Испания, Германия, Латвия, Холандия, Швеция, Финландия, Италия, Япония, Русия и САЩ. Моника, неговият най-добър приятел и спътник в живота придава на  изложбата красота и нежност.

Изложбата беше посетена от кмета на община Костинброд – Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд – д-р Атанас Тенев, общински съветници и много жители, и гости на общината. Изложбата бе официално открита от заместник-кмета Ненов и след прекрасни встъпителни слова за Денислав и Моника думата беше дадена на кмета Трайко Младенов. Той подчерта, колко цени творчество на Денислав и Моника. Самият той притежава няколко техни творби и се гордее, че двамата таланти живеят и творят на територията на Костинброд.

Изложбата на картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“ до края на празника на града. Всички жители и гости на града са добре дошли да й се насладят или да занесат кръстче от нея в своите домове.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук