Проведе се пресконференция по проект за ремонт и реконструкция на общежитието към ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

672 преглеждания

Бюджетът на проекта е 5 668 699,07 лв.

На 13 февруари се проведе пресконференция на Проект № BG-RRP-1.011-0010 „Основен ремонт и реконструкция, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност и доставка на оборудване и обзавеждане“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Процедура за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.011 „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“ по договор за финансиране на инвестиция № BG-RRP-1.011-0010-C01 от 08.12.2023 г.

Пресконференцията се състоя от 10.00 часа в информационния център в гр. Костинброд. Целта на проекта е създаване на условия за равен достъп до образование, чрез изграждане на благоприятна, включваща, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда, която съдейства за повишаване мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на децата и учениците за обект: Общежитие към Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство, гр. Костинброд, община Костинброд. Събитието бе водено от Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, а презентация за изпълнението на проекта представи Ивона Свиленова – главен експерт в отдел „Оперативни програми и проекти“.

Пресконференция

Присъстваха Светослав Иванов – директор на Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство, Жана Кръстанова – директор ЦСРИ „Надежда“ (Костинброд), Валери Миронов – директор ЦОП „Промяна“ (Костинброд), служители на ДЦРДУ и служители на Община Костинброд.

Бюджетът на проекта е 5 668 699,07 лв., като средства от ЕС: 4 731 724,01 лв., а Национално финансиране: 936 975,06 лв.

Начало на проекта е 08.12.2023 г., с краен срок: 31.05.2026 г.

РЕМОНТНИ ДЕЙНОСТИ на сградата „общежитие“ към ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ са:

Ремонт на покрив;

Топлинно изолиране на стени;

Топлинно изолиране на покрив;

Подмяна на прозорци и врати;

Изграждане на система за отопление - нова високоефективна термопомпа въздух-вода;

Монтаж на нови циркулационни помпи;

Монтиране на нови осветителни панели;

Разрушаване и изграждане на новите преградни елементи;

Подмяна и изграждане на изцяло нова електроинсталация, водопроводна и канализационна инсталация и отоплителна и вентилационна инсталация за нуждите на новото разпределение;

Изпълнението на всички видове довършителни работи в помещенията (стенни, подови и тавански покрития е съобразно предназначението на отделните помещения)

Фотоволтаична инсталация за собствени нужди - система с 54 бр. фотоволтаични панела.

ПРЕДВИДЕНО ЗА ЗАКУПУВАНЕ ОБОРУДВАНЕ И ОБЗАВЕЖДАНЕ СА:

Оборудване и обзавеждане на перално помещение; съблекалня; архив;

Оборудване и обзавеждане на учебен сладкарски цех с дегустационна;

Оборудване и обзавеждане на учебна ветеринарна клиника с два кабинета и отделен вход;

Оборудване и обзавеждане на прожекционна зала;

Оборудване и обзавеждане на библиотека и зала за самоподготовка;

Оборудване и обзавеждане на кухненски тракт;

Оборудване и обзавеждане на зала за тенис на маса; за игри и за тихи игри;

Обзавеждане на етажни общи помещение – етажни преддверия и фоайета;

Санитарни възли;

Изграждане и оборудване на системи за контрол на достъп и видеонаблюдение;

Изграждане на система за пожароизвестяване и т.н.

Жилищни етажи – втори, трети и четвърти етаж ще са изцяло жилищни, като на всеки от тях ще има по 7 апартамента, предназначени за трима обитатели, и 3 единични стаи за по един обитател. Всяка жилищна единица ще разполага със собствен санитарен възел – баня+WC. Всеки апартамент се състои от спалня, дневна и санитарен възел. Помещенията са обзаведени така, че всяко дете да има необходимото лично пространство за своите вещи и работа – 3 легла с нощни шкафчета, 3 гардеробчета, 3 скрина, 3 бюра и т.н. Единичните стаи също са обзаведени с всичко необходимо.

Достъпна среда - ще се изгради асансьор, обслужващ всички нива на сградата и осигуряващ безпроблемен достъп на обитателите.

За повече информация за проекта: https://kostinbrod.bg/archives/73626

Предстоят пресконференции и на останалите проекти, спечелили финансиране за енергийна ефективност, в това число: сградите на РУ-Костинброд, РСПБЗН и Общинска администрация-Костинброд. През този мандат ще бъдат обновени всички обществени сгради, обслужващи жителите на община Костинброд. Това е само малка част от програмата за четири годишния мандат на кмета Трайко Младенов и неговият екип.

Пресконференция

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук