След повече от 40 часа, ток вече има в Драговищица, Голяновци и в голяма част от Първи район на Костинброд

827 преглеждания

Кметът Младенов посрещна телевизионен екип, за да предостави актуална информация

На 27 ноември, кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, посрещна телевизионен екип, за да предостави актуална информация за състоянието на електроподаването в общината. След повече от 40 часа, ток вече има в селата Драговищица и Голяновци и в голяма част от Първи район на град Костинброд. Но все още има участъци без електроподаване.

трайко

Относно липсата на предоставяне на възможност за комуникация с електропреносното дружество и даване на актуална информация от негова страна за това, кога ще бъде възобновено ел. захранването, Община Костинброд подготви справка до Областния управител на Софийска област и писма до всички компетентни държавни органи.

На 28 ноември, кметът на общината ще свика Щабът по бедствия и аварии, за да се очертаят основните проблеми при възникналата кризисна ситуация, в следствие липсата на ток, както и да се начертаят въпроси и потърсят отговори в следствие на създалите се казуси.

Припомняме, че в следствие на обилния снеговалеж през почивните дни, скъсани многобройни жици от тежкия сняг, паднали клони и дървета, сериозно беше нарушено електрозахранването на цялата територия на общината – както в града, така и в селата.

Община Костинброд: Електрозахранването в цялата община е сериозно нарушено
Служители на ЕРМ Запад заявиха часове за отстраняване на авариите в община Костинброд

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук