Традиционни японски бойни изкуства завладяха Костинброд с фестивала „Кацу Джин Кен“

776 преглеждания

Проведе се под патронажа на посолството на Япония у нас

Седмият фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“ за пореден път зарадва любителите на източната култура и спорт в Костинброд. Домакин на проявата бе НЧ „Иван Вазов 1947“ в града, където на 25 юни се проведоха демонстрации на различни видове бойни изкуства и спорт.

Фестивалът „Кацу Джин Кен“, което в превод означава „Меч, който дарява живот“, премина при голям зрителски интерес. Събитието се организира от спортен клуб „Фуна” и Община Костинброд.

Специален гост на събитието бе културното аташе на Японското посолство в Република България –Тае Хигаки – секретар по културните, образователните и спортни въпроси, която бе посрещната с погача, мед, сол и букет цветя от д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд и сенсей Ангел Бузяков – треньор на спортен клуб „Фуна” в гр. Костинброд.

Културното аташе поздрави всички присъстващи от името на японския посланик и пожела още много фестивали, свързани с японските бойни изкуства да се организират в община Костинброд. Фестивалът бе открит от заместник-кметът Ненов, който поздрави всички присъстващи и ролята и подчерта ролята и значението на фестивала за културния и спортния календар на община Костинброд.

Малките и големи войни от „Фуна“ – Костинброд представиха японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана, е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване.

Източник, видео и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук