В ход е акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

148 преглеждания

Вижте препоръките от ГДНП за безопасно движение на децата по пътя от дома до училище и обратно

От началото на месеца до 31 октомври е в ход традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ - съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Проведени са срещи с Регионалните управления на образованието и училищните ръководства, проверяват се пътните знаци и пътната маркировка около училищата и при необходимост се правят предписания.  От 16 до 22 септември у нас ще се проведе „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Тя ще е под наслов „Остани жив! Пази живота!“.

Ето и препоръките от ГДНП за безопасно движение на децата по пътя от дома до училище и обратно:


Инспектор Ботева информира, че на 16 септември  ще бъде отбелязан и Денят без загинали на пътя. Инициативата е част от Дните на безопасността на пътя (ROADPOL SAFETY DAYS) на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL). Тази година акцентът ще е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни инциденти. Инспектор Ботева уточни, че този проблем, като причина за произшествия, не се отнася само до водачите, а и до пешеходците, и пътниците, които с поведението си може да провокират рискова ситуация.

По повод Дните на безопасността на пътя на 16 септември ще се състои брифинг на ROADPOL от 15 до 16 часа българско време, за който е осигурен  публичен достъп през  YouTube livestream на следния адрес: https://youtu.be/zHu30-vAbDc

Източник: МВР, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук