Движението по път II-16 Своге-Мездра в района на Гара Бов се осъществява двупосочно в една лента

112 преглеждания

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост

Движението по път II-16 Своге-Мездра в района на Гара Бов се осъществява двупосочно в една лента поради свлачище. За това информират от Агенция „Пътна инфраструктура“ и апелитат шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг от АПИ призовават отново да се тръгва на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Източник: АПИ

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове