Деца рисуваха под менторството на именити художници на двудневен пленер в Туден

807 преглеждания

Организиран от Сдружение "Дива Земя" и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1899”

Годечкото село Туден бе домакин на Детски летен пленер. Събитието бе организирано от Сдружение „Дива Земя“ и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1899”-гр. Годеч и се проведе на 16 и 17 юни. В рамките на пленера, децата от Aрт ателието на читалището с ръководител Антония Костова-Славчева имаха уникалната възможност да работят под менторството на гост-творците Петър Пиронков, Ромео Смилянов и Петя Илиева.

Малките художници получиха безценни съвети на академично ниво и изпробваха различни техники в изобразителното изкуство, което подбуди още повече интереса и любовта им към рисуването.

Двудневният целодневен пленер беше облагодетелстван и с хубаво време, което допринесе малчуганите да изживеят незабравими емоции и да усвоят безценни знания. С подкрепата и наставленията на ръководители и гости, децата създадоха невероятни живописни картини, а домакините от „Дива Земя” ги възнаградиха с интересни изненади.

В края на втория ден от събитието малките участници получиха грамоти от председателя на Сдружение „Дива Земя” – Ваня Ламбева и председателя на НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1899” гр. Годеч, Велин Иванов. Децата бяха изключително доволни от преживяването, а организаторите обещаха да работят повече подобни инициативи да се случват и в бъдеще.

EspressoNews