Осигуряват 156 млн. лева за подкрепа на засегнати от кризата фирми

807 преглеждания

Обявява се процедура за подбор на проекти, по които да се кандидатства

„Със 156 000 000 лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще можем да финансираме мерки за микро, малки и средни предприятия“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Кабинетът реши Министерството на икономиката в сътрудничество с Националната агенция по приходите да обяви процедура за подбор на проекти, по които ще могат да кандидатстват фирмите, засегнати от временните противоепидемични мерки.

„Министърът на финансите, заедно с колегите от НАП и парламента, извършиха огромна работа, за да можем от приходна агенция да я превърнем в разплащателна, така че по-най-бързия начин парите да стигат до бенефициентите“, подчерта Борисов.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов уточни, че процедурата е подкрепа на предприятия, преустановили или ограничили дейността си в резултат на противоепидемичните мерки.

„Приемането на документи за кандидатстване, обработката и изпращането на помощта се предвижда да се извършва от НАП изцяло по електронен път. Заложени са изключително кратки срокове за подаване на проектни предложения - две седмици и за предоставяне и изплащане - една седмица“, уточни министърът.

Кабинетът отпуска 56 млн. лева в сферата на туризма за...

Източник: NOVA, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук