Откриха рехабилитирания участък от път SFO 2406 - края на регулация на село Петърч до гара Петърч

1419 преглеждания

Дейностите са реализирани по проект „Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”

С водосвет за здраве, на 24 октомври, бе открита рехабилитирания участък от път SFO 2406 - края на регулация на село Петърч до гара Петърч.

Трасето е с дължина 2,550 км и е част от общинската пътна мрежа на община Костинброд. Дейностите са реализирани по проект „Реконструкция на общинска пътна мрежа в община Костинброд”.

Проектът се финансира по Програма за Развитие на селските райони - подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от програма ПРСР за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проектът е на стойност 5 840 583.70 лева, от които 4 962 449,80 лв. европейско и 875 726,43 лв. национално съфинансиране и осигурява основен ремонт на следните общински пътни отсечки:

Общински път SFO 3410 /от „Ломско шосе“ до начало на регулация на град Костинброд, кв. Шияковци/ с обща дължина 1,165 км., който бе открит през м. септември 2020 год.

Общински път SFO 3411 /от село Безден до начало на регулация на с. Богьовци/ с обща дължина 1,332 км., който е изцяло завършен и скоро ще бъде открит.

Участък от път SFO 2406 /от край на регулация на село Петърч до гара Петърч/ с дължина на участъка 2,550 км., който днес се откри.

Участък SFO 2405 /от край на регулация на село Градец до начало на землището на село Царичина/ с дължина на участъка 2,064 км., в момента се рехабилитира.

Общински път SFO 1403 /от Ломско шосе до ФАО в промишлена зона/ с дължина 1,568 км., остават довършителни дейности.

На събитието присъстваха: Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, народният представител от 44-то НС Васил Цветков, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет - Костинброд, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, общински съветници Даниела Станкова, Марияна Кръстанова и Мариян Младенов, зам.-кмет на община Костинброд инж. Теодора Гогова, кметовете на населени места в община Костинброд Симеон Спасов - кмет на с. Голяновци, Емилия Колева - кметски наместник с. Богьовци и Гергана Величкова - кметски наместник с. Опицвет и представители на фирмата изпълнител.

Източник, снимки и видео: Община Костинброд

Откриха обновената пътна отсечка от „Ломско шосе“ до кв. „Шияковци“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук