Спагети със сметана, бекон и жълтъци

1315 преглеждания

Необходими продукти (4 порции):

400 гр. спагети

300 гр. бекон

300 мл. течна сметана

3 жълтъка

1 ч. л. черен пипер

сол

4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Спагетите се сваряват в подсолена вода до готовност, според указанията на опаковката. След това се отцеждат и изплакват. Оставят се настрани.

В дълбок тиган в малко мазнина се задушават накълцаният чесън и беконът, нарязан на кубчета. Щом беконът се позлати, в тигана се добавят сварените спагети, течната сметана и разбитите жълтъци. Всичко се бърка енергично, за да могат жълтъците да полепнат равномерно.

След това пастата се овкусява със сол и черен пипер и щом сосът от течната сметана се сгъсти, ястието е готово. Сервира се горещо и по желание се добавя настърган пармезан.

Добър апетит!