Стартираха номинациите за престижните отличия на Община Враца

232 преглеждания

Отличията „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“ ще бъдат връчени на 1 юни

Община Враца започна приема на номинации за званието „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца“ за настоящата 2020 г.

По традиция, с отличието „Почетен гражданин“ се удостояват лицата с особен принос в областта на хуманитарните дейности, обществено-политическия, стопанския, социалния, културния или спортния живот на града. Предложения в тази категория могат да правят граждани, общински съветници, институции, сдружения, кметът на Община Враца, както и председателят на Общинския съвет в града.

Високите звания се удостояват в рамките на Ботевите чествания  и освен отличието „Почетен гражданин“ ще бъде присъден и ежегодният приз „Наградата на Враца“. Отличени в тази категория могат да бъдат творци, общественици, творчески състави и организации, които развиват дейност в сферата на изкуството, културата, образованието, здравеопазването, медиите, социалната сфера, както и в спорта. С „Наградата на Враца” могат да бъдат удостоявани български и чуждестранни граждани със заслуги в съответните области.

Калин Каменов: „Само ако сме обединени, Враца ще...“

Предложенията за званието и наградата на Община Враца трябва да бъдат адресирани до Общинския съвет до края на месец март 2020 г.

Номинациите ще бъдат разгледани от комисия, с председател кметът Калин Каменов. В състава присъстват още: председателят на Общинския съвет, общински съветници, общественици, носители на наградите на Враца.

Церемонията по връчване на двата приза ще се проведе на 1 юни - в Деня на Враца, по време на тържествената сесия на местния парламент.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук

Тагове