Търсете парите си от Кипърския гаранционен фонд, съветват експерти чакащите обезщетения от „Олимпик”

1475 преглеждания

МВР с толеранс към останалите без "Гражданска отговорност"

МВР няма да глобява шофьорите, които имат застраховка "Гражданска отговорност" към фалиралата преди дни кипърска компания „Олимпик”. Те ще имат няколко дни гратисен период, в който ще получават само предупреждения и напомняне да сключат нова полица.

Припомняме, че в 23:59 часа на 17 август полиците „Гражданска отговорност“ на над 200 000 автомобили стават невалидни.

Междувременно, в ефира на НоваТВ, председателят на Асоциацията на застрахователните брокери Ивета Кунова даде някои съвети какво да правят потърпевшите от ситуацията.

По думите й, пострадалите от пътнотранспортни произшествия, предизвикани от клиенти на „Олимпик”, ще бъдат изплатени на 100% от Кипърския гаранционен фонд. Следователно, клиентите, които очакват обезщетения следва да се обърнат именно към Кипърския гаранционен фонд.

На второ място шофьорите с невалидна „Гражданска отговорност“ трябва да сключат нова застраховка към друга компания, а след това да посетят клон на кипърския застраховател у нас и да подадат заявление за сторно сметка, с която да си получат обратно парите.

Кунова успокои, че застрахователният пазар у нас остава стабилен. Тя припомни, че индикации за фалита на „Олимпик“ е имало още през месец май.

EspressoNews