КАТ започва да санкционира шофьорите с невалидна „Гражданска отговорност“ от „Олимпик“

1198 преглеждания

Изтече толерансът, който дадоха от Пътна полиция

Изтече гратисният период за клиентите на фалиралата ЗК „Олимпик“, които останаха с невалидни застраховки „Гражданска отговорност“. От днес КАТ започва да налага глоби на водачите, които са без задължителната полица, съобщиха от МВР.

Припомняме, че в периода от 17 август до днес, от „Пътна полиция“ само отправяха предупреждения към шофьорите, изпаднали в неприятната ситуация заради фалита на „Олимпик“ и им напомняха да сключат нови застраховки. Продължителността на гратисния период обаче не беше ясна.

От момента, в който се разбра за фалита на кипърската застрахователна компания, у нас се проведоха редица протести на граждани с искане за обезщетения и изплащане на отдавна заведени щети. Според шофьорите българският надзор е забавил реакцията си и държавата трябва да поеме отговорност. Ситуацията за тях се усложнява и от факта, че сме в разгара на туристическия сезон, хората пътуват интензивно, а са принудени да сключат нови полици при вдигнатите наскоро цени на останалите застрахователи на пазара.

Именно затова дойдоха и закани от страна на водачите, че ще продължат да се движат с невалидните си застраховки от „Олимпик“, независимо че санкцията за това нарушение е отнемане на книжката и спиране на автомобила от движение.

Народното събрание възложи на вицепремиера и министър на външните работи и на министъра на финансите съвместно с КФН да окажат съдействие на засегнатите български водачи на свое извънредно заседание във вторник. Каква ще бъде асистенцията от страна на държавните власти, предстои да разберем.

EspressoNews