„Да дарим по Коледа“ в Бов събра средства за доизграждане на родителски кът в читалищната библиотека

758 преглеждания

На коледния празник избраха и „Българче на Бов' 2019“

На 21 декември 2019  г. читалищната сцена в Гара Бов, бе огласена от музиката, песните, танците и скечовете на самодейците в благотворителния Коледен концерт „Да дарим по Коледа”, с цел набиране на 400 лв. за доизграждане на родителски кът в читалищната библиотека.

Във фоайето на читалището бе разположена и благотворителна изложба на коледни курабийки и колачета, а дядо Коледа раздаваше подаръци на малчуганите. На читалищната сцена повече от час звучаха песни, разиграваха се скечове, извиваха се кръшни хора. С песен и наричане за здраве и берекет коледарската група откри Коледния празник. Председателят на читалището д-р инж.  Младенов поздрави присъстващите с наближаващите празници и представи участниците в програмата.

За празничното настроение допринесоха  децата от местната детска градина, учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и читалищните състави: певческа група „Бовска китка”, със солист Славчо Петков, р-л К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с участието на: Б. Грозданова, В. Милева, А. Злакьова, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, Р. Кръстев, С. Младенов, Т. Стойчева и М. Милев.

По време на празника бяха представени и тазгодишните участници в инициатива „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети. По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най-много гласове събра Денис на 4,5 г. - един от най-малките потомци на бовския Кацарски род. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2020 г.

На финала на празничния концерт, Марио Вутов - кмет на Гара Бов поздрави всички присъстващи с настъпващите празници, с пожелание за здраве и единство.

Благотворителната инициатива събра общо 485 лв., от които: 268 лв. от кулинарната изложба, 158 лв. от входни билети и 59 лв., вписани в Книгата за дарения.

Източник: Бов - две селища с една история и едно има 

Снимка: Бов - две селища с една история и едно има