„Капачки за бъдеще“ поръчаха първата детска неонатална линейка за страната, събират средства за втора

756 преглеждания

Линейката е със специализирано оборудване за най-малките

„Капачки за бъдеще“ купиха първата детска неонатална линейка за страната от капачки и дарения.

„От края на 2017 до сега сме дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната, медицинска апаратура за детски, неонатални и родилни отделения за други 14 болници, а днес вече сме поръчали и първата детска неонатална линейка, която ще оперира в страната“, съобщиха организаторите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Линейката е със специализирано оборудване за най-малките, както и със специална платформа и окачване, които способстват за транспортирането на бебета с минимален риск.

Специализираното средство отговоря на всички изисквания за такова, като се очаква есента да бъде готово и доставено до областния град, в който ще помага на най-малките бебета. Градът ще бъде обявен скоро.

От Капачки за бъдеще съобщиха, че кампанията продължава, като средства вече събират за втора линейка, отново за страната.  Към момента линейка има само в София.

Организаторите напомнят, че всеки, който събира пластмасови капачки може да предаде своите количества на едно от събитията, които се организират всяка пролет и есен в цялата страна. Дати и места ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на благотворителната кампания през септември.

Също така, от септември, ще можете да предавате и алуминиеви кенчета на същите събития, от които средствата също ще биват събирани за животоспасяваща медицинска апаратура.

Всеки, който желае да подкрепи КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ, може да го направи, като последва страницата тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук