„Разкажи за твоята България“ ще бъде представена предпремиерно по време на празника на град Божурище

950 преглеждания

Част от произведенията в книгата, са излезли изпод талантливите пера на възпитаници на СУ „Летец Христо Топракчиев“

Току що излязла от печат, книгата „Разкажи за твоята България“ ще бъде представена пред жителите и гостите на Божурище, по време на празника на града, който ще се проведе на 28 май.

Предпремиерното представяне на сборника с есета, портрети, пътеписи, проучвания, изследвания и представяния, на участници в ученическия конкурс-обучение „Работилница за репортери“, има своя емоционален заряд, тъй като това е родното място на Десислава Василева – създател и вдъхновител на проекта, а ученици от СУ „Летец Христо Топракчиев“ в града са сред първите и изключително успешно представящи се във всички издания на конкурса участници.

В книгата, божурчани ще могат да прочетат произведенията на талантливите си съграждани Ивайло Ивайлов, Йоанна-Виктория Лозанова, Бианка Маринова, Габриела Янкова, и да видят своя град и личности описани през техните пера.

В празничния ден, всеки, който желае да се сдобие с копие от книгата и да внесе таланта на 71 млади автори в своя дом и библиотека може да го направи, като си я закупи на специална цена, на щанда на „Разкажи за твоята България“, който ще бъде разположен на площада в Божурище.   

Официалната премиера на книгата ще се състои на 13 юни, от 18.30 часа, в Кино „Кабана”, в гр. София. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община – Лятна програма и е част от културния календар на Столицата за 2022 г. Входът е свободен. Представяния на изданието ще има и в други градове в България, през идните месеци.

Всеки, който желае да разгърне предпремиерно страниците на „Разкажи за твоята България“, може да поръча книгата онлайн, на специална цена, с безплатна доставка до офис на куриер ТУК: https://bit.ly/KnigaRabotilnitsaZaReporteri.

В книгата, са включени над 120 произведения от млади таланти от цялата страна, които са участвали изданията на журналистическия конкурс обучение, организиран ежегодно от медията от 2016 г. насам.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук