„Спорт и приятелство“ в деня на спорта в „Арена Сливница“

2274 преглеждания

Официалното откриване на „Деня на спорта“, под мотото  „Спорт и приятелство“ в град Сливница, събра десетки малки и големи любители на спорта и професионални спортисти, изминалата събота, 03.12.2016 г.

Спортният празник, който се проведе в зала „Арена Сливница” под мотото „Спорт и приятелство” бе организиран от  община Сливница  съвместно с Националната Спортна Академия „Васил Левски” гр.София /НСА/ в партньорство с Областна администрация на Софийска област.

 Събитието цели да популяризира възможностите за практикуване на различни видове спортове, както и да мотивира младите хора за по-висока физическа активност.

Празничната програма в община Сливница започна още в сутрешните часове, както Espressonews писа, когато се проведе официалното откриване на традиционния Коледен базар и ледената пързалка в града.  Мероприятието събра почитатели на кънките на лед, които имаха възможност да се насладят на изпълненията на фигуристите, както и на демонстрацията на децата от хокейния клуб към НСА.

В рамките на събитието се проведоха редица щафетни игри, демонстрации на различни видове спорт от студентите на НСА, приятелски мачове по хандбал, футбол и волейбол. Боксовата зала на Сливница пък стана арена на няколко мача, а във фитнес залата се проведе йога занимание, състояха се и срещи по тенис на маса. Талантите си показаха и възпитаничките на мажоретния състав от клуба по художествена гимнастика на Сливница, както и Балет „Аглея“.

Официалното начало на Деня на спорта постави г-н Васко Стоилков, кмет на община Сливница. В словото си той сподели, че винаги се вълнува много, когато в общината се провеждат спортни мероприятия, особено такива с международно участие, тъй като той самият има специално отношение към спорта.

След своето приветствено слово г-н Стоилков  даде думата на Областния управител г-жа Росица Иванова, която изказа своите благодарности към общинското ръководство на община Сливница за поканата да присъства на поредния празник, който се провежда там. Г-жа Иванова честити откриването на Коледния базар и Ледена пързалка, както и наградата на г-н Стоилков от конкурса „Кмет на годината“ в категория „Спорт и младежки политики”, имайки предвид неговите постоянни инициативи, свързани със спорта в община Сливница и пожела на него и  екипа му все повече успехи в тази насока. Специални поздравления към г-н Стоилков и г-жа Иванова поднесоха зам.Министъра на младежта и спорта г-н Марков и ректора на НСА проф. Гешев.

Празникът „Спорт и приятелство“ завърши с награждаване на участниците с грамоти, а заелите първите места от отборните състезания получиха и статуетки.

 

снимки: Анелия Теофилова

Espressonews