6-годишната Алекс Джамалова от Божурище ще представя България на световен конкурс за красота

2533 преглеждания

Тя спечели титлата „Малка Мис България 2020“

Шестгодишната Алекс Джамалова от Божурище спечели титлата „Малка Мис България 2020“ на 18-тото издание на националния конкурс „Малка мис и малък мистър България 2020“. Конкурсът за красота се проведе през месец август, в курортния комплекс „Златни пясъци“. В него се включиха деца на възраст от 4 до 17 години, които в пет последователни дни се забавляваха, репетираха и дефилираха пред журито на надпреварата.

Програмата включваше много фото сесии в красивите архитектурни пространства и оазисни кътчета на комплекса, големият финал се проведе на откритата сцена на „Златни пясъци“ на брега на морето. В първата вечер децата се запознаха, представиха се по градове и си размениха символични подаръци за спомен. След това те репетираха хореографията на общия танц за откриване на отделните турове на конкурса.

В карнавалната вечер имаше дефиле на пъстри карнавални костюми на деца и родители по крайморската алея на „Златни пясъци“.

В първия тур на състезателната програма, децата дефилираха с униформите на конкурса и всяко от тях представи танц в стил „Денс“. Вторият тур, представляваше дефиле с традиционна българска носия, представляваща фолклорната област от родния край на участниците, а в третия тур, те се представиха в официални рокли и костюми.

Със своето представяне, малката Алекс Джамалова от Божурище, впечатли жури и публика и се окичи с короната и лентата на победителка в нейната възрастова група. Със спечеленото първо място в конкурса за красота, Алекс,  получи правото да представи България на Детски световни конкурси и фестивали за красота и талант през 2021 г. Алекс обича да пее и танцува. От 4-годишна се занимава с пеене, а от съвсем скоро и с актьорско майсторство. За артистичното й присъствието и самочувствие на сцената принос имат репетициите, участията и опит от вокална група „Палави ноти“ с ръководител Венелина Петрова, както и уроците в „Essence школа за сценични изкуства“ при легендарната Ирен Кривошиева и Камелия Цветанова.

Национален организатор на „Малка мис и мистър България” е Агенция „Интерсаунд” ЕООД с президент Ирина Папазова. А Фестивълът на изкуствата бе проведен за 19-и път в луксозния комплекс „Аргищ Партез” в комплекс „Златни пясъци.  В арт фестивала за таланти публиката се наслади на  забележителни поп изпълнения, народни песни и танци, модерен балет, художествена гимнастика и демонстрация на картини в стил „Компютърна графика“. Между отделните турове, с песни и танци, се изявиха победителки от международни конкурси и фестивали по изкуствата - Сияна Обретенова, Никол Проданова, Симона Иванова и Бриана Петрова.

Снимки: Личен архив

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук