Creatio представи основна актуализация на платформата – Atlas 8.0, за изграждане на приложения и работни процеси „без код“ и с максимум свобода

727 преглеждания

Изданието Atlas включва нови възможности, групирани в три основни иновации: no-code конзола, Freedom UI (потребителски интерфейс) и композируем подход за разработка „без код“

Creatio представи Atlas 8.0  – еволюцията на своята платформа с инструменти от следващо ниво, която предоставя възможност за създаване на корпоративни приложения и работни процеси „без код“ и с максимална степен на свобода. Актуализацията е достъпна за всички клиенти на Creatio и е съвместима с предишни версии. Изданието въвежда няколко иновации, включително консолидирана no-code конзола, усъвършенстван дизайн на потребителски интерфейс (Freedom UI) и композируем подход за изграждане на приложения.

No-code конзола

В новата версия Creatio опростява и значително разширява всички инструменти за създаване на приложения в унифицирана конзола „без код“, позволявайки да се проектират и стартират приложения без специални IT познания. С функциите на конзолата всеки е разработчик и може да създава и конфигурира нови и съществуващи страници, да настройва модели на данни и права за достъп, да проектира работни процеси и да активира no-code интеграции, с помощта на SOAP и REST услуги. Конзолата съдържа и възможност за достъп до разширени инструменти за конфигуриране, предназначени за професионални разработчици, което улеснява съвместната работа и по-добрата колаборация между екипите.

 

Freedom UI

В Atlas 8.0 Creatio представя потребителския интерфейс Freedom UI. Той е с напълно нова структура за UI/UX конфигурация и дава максимална степен на свобода на no-code разработчиците да проектират интерфейс от всякакъв тип. За ускоряване на процеса на проектиране, Freedom UI съдържа библиотека от предварително зададени изгледи, приспособления и шаблони. Новата версия позволява на потребителите да прилагат различни теми и стилове на потребителския интерфейс. Freedom UI е напълно адаптивен към различни екрани и устройства и отговаря на изискванията на WCAG 2.1. В допълнение, Creatio използва мощна AI система, за да насочва и да дава препоръки на no-code разработчиците, предлагайки им елементи и стилове за различни вертикални и хоризонтални случаи на употреба.

 

Композируем подход

Композируемият подход е друга иновация, въведена в новата версия. Creatio 8.0 позволява на потребителите да използват сглобяеми елементи на всеки етап от процеса на разработка. Различните типове съставни елементи са достъпни директно от конзолата. Новият подход позволява на no-code разработчиците да изграждат приложения и да използват повторно компоненти, използвайки подхода „лего блокчета“. Платформата предоставя и възможността за използване на над 750 пазарни приложения на Creatio, свързващи елементи и шаблони, които могат да бъдат внедрени с едно щракване и използвани в процеса на проектиране. Версията включва и подобрени ALM възможности, които позволяват на потребителите да преглеждат наличните образци, да извършват обичайни операции по внедряване и да управляват приложенията на всеки етап от жизнения цикъл на разработката. ALM порталът подпомага организирането на работата по екипи: no-code архитекти и разработчици, професионални разработчици и др., като същевременно позволява да се менажират и съвместни процеси и работни задължения.

 

Версията Atlas 8.0 беше представена по време на специалното събитие на Creatio - Freedom Release. В първата част на виртуалното шоу присъстващите имаха възможност да се насладят на провокираща размисъл no-code дискусия с бизнес лидери, ключови партньори и ръководителите на Creatio. Главният изпълнителен директор и основател на Creatio - Катрин Костерева, разкри визията на компанията за бъдеще „без код“ и запозна участниците с ключовите предимства на платформата. В основната част на събитието бяха представени всички подобрения и надстройки в Creatio 8.0 Atlas. Специален гост на събитието бе номинираният за Грами международен диджей Paul van Dyk, който изпълни специален Feedom сет, посветен на изданието. По време на сета, на живо бе демонстрирана силата на no-code технологията и бе създадено приложение от нулата, с помощта на инструментите в платформата. Новата версия Atlas 8.0 вече е достъпна за всички потребители.

Безплатен тест-драйв на отличената с награда платформа Creatio  >>>  

Какво е новото в Creatio 8.0 Atlas - научете повече >>>  

Гледайте видео от виртуалното шоу с Creatio и DJ Paul van Dyk Freedom Release >>>  

 

За Creatio  

Creatio е глобална технологична компания, доставчик на low-code/no-code CRM системи и решения за автоматизиране и управление на бизнес процеси, с максимална степен на свобода. В платформата на Creatio ежедневно се стартират милиони работни процеси от хиляди клиенти в над 100 страни. TBI Info е единственият сертифициран партньор на Creatio в България. Научете повече за low-code/no-code решението на Creatio, с което всяка бизнес идея може да бъде автоматизирана за минути на tbiinfo.eu/creatio

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук