Зам.-министър Машова: Устойчивият бизнес помага за преодоляване на неравенствата и повишаване качеството на живот

693 преглеждания

Заместник-министър Машова връчи наградата в категория „Малки и средни предприятия“, която поставя фокус върху потенциала на бизнесите, които въпреки предизвикателствата, прилагат устойчиви практики чрез иновации и гъвкавост

Устойчивият бизнес помага за преодоляване на неравенствата и повишаване на качеството на живот на хората. Той поставя фокус върху отделния човек и се стреми да съчетава икономическото развитие с оптималното използване на ресурсите. Това отбеляза заместник-министърът на труда и социалната политика Гинка Машова на церемонията по връчване на отличията на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за принос към Целите за устойчиво развитие SDG Pioneers 2023. 

Заместник-министър Машова връчи наградата в категория „Малки и средни предприятия“, която поставя фокус върху потенциала на бизнесите, които въпреки предизвикателствата, прилагат устойчиви практики чрез иновации и гъвкавост.  Отличената компания „Kuminiano fruit“ LTD развива политика за корпоративна социална отговорност за подпомагане на успешното включване в обществото на изоставени от родителите си деца, след като навършат пълнолетие. 

„Бих искала да поздравя всички участници в церемонията за добрия пример, който дават“, отбеляза зам.-министър Машова. Тя подчерта, че Министерството на труда и социалната политика работи активно за популяризирането на принципите на социална отговорност и устойчивото развитие сред фирмите и предприятията, публичната администрация и неправителствения сектор в България.

Източник и снимки: Министерството на труда и социалната политика

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук