Андрей Иванов: Предстоящите седмици и месеци ще бъдат тест за нашата решителност, дисциплинираност и солидарност

1675 преглеждания

Кметът на община Драгоман, излезе с официално обръщение

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната, Андрей Иванов, кмет на община Драгоман, излезе с официално обръщение на сайта на Община Драгоман:

Уважаеми съграждани, жители и гости на община Драгоман, предвид създалата се ситуация с разпространението на корона вирус на територията на страната се обръщам отново към Вас с апел да бъдете изключително отговорни към себе си и околните.

Избягвайте ръкостискане и поддържайте висока лична хигиена, като често миете ръцете си с топла вода и сапун или с дезинфектанти.

Ограничете по възможност социалните контакти и масовите лични събирания. Мерките за социално дистанциране могат много да помогнат за намаляване на предаването и да дадат възможност на здравните системи да се справят с овладяването на пандемията.

Избягвайте пътувания до други населени места.

При кихане и кашляне покривайте носа и устата си със свивката на лакътя или със салфетка, която изхвърлете веднага след това и измийте ръцете си.

Не изпадайте в паника! Не се презапасявайте с лекарства и хранителни продукти!

Информирайте се от сигурни и надеждни медии и източници. Не се поддавайте на машинации от измамници, които имат за цел да се възползват от извънредното положение, в което се намираме.

При възникнали въпроси и допълнителна информация свързана с COVID-19 можете да се свържете с Кризисния щаб на община Драгоман на тел.: 0879103400, както и денонощно на тел.: 02 807 87 57 на Министерство на здравеопазването.

Предстоящите седмици и месеци ще бъдат тест за нашата решителност, дисциплинираност и солидарност. Въпреки че се налага да бъдем разделени физически един от друг за неопределено време, можем да се съберем по начини, които никога преди не сме имали. Надявам се този удивителен дух на българина да стане по-заразен от самия вирус и да се справим заедно, защото само чрез единство и дисциплина ще прекратим тази пандемия!

Снимка: Община Драгоман

Община Драгоман: Забранява се струпването на хора в парковете и градинките
Работата по поставянето на тротоарната настилка по ул. "Св. Иван Рилски" продължава

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук