Артинсталацията „Животът е по-силен“ на зографа Диан Костов украси силоз на международния път София - Видин, малко преди Костинброд

1294 преглеждания

На Коледа иконописецът Диан Костов, които изографисва новостроящия се храм „Св. Св. Константин и Елена и Св. Мина” в град Костинброд и неговата съпруга - Милена Ташкова, създадоха артинсталацията „Животът е по-силен“, която грабва вниманието на всеки преминаващ през град Костинброд.

Галерията под открито небе се намира на Ломско шосе - международен път София-Видин, на първото кръгово, водещо към Индустриална зона - Костинброд.

Света Богородица и над 350 снимки на бебета, родени в последните две години, изгряха върху металните силози на бетоновия възел на Атанас Йорданов. Цялата „инсталация“ е символ на живота и закрилата на Божията майка, тя е мозайка от съкровени и скъпоценни моменти свързани с посрещането на нов живот. Почти 120 родители се включиха в инициативата и са изпратили снимки на своите дечица.

Локацията е избрана целенасочено - бетонът и строителните материали напомнят за солидната основа, върху която красотата и любовта намират своето място, казва Диан Костов.

Проектът на зографа увлече и вдъхнови много хора, освен съпругата му Милена Ташкова, екипът по създаването на „инсталацията“ е от близо 25 човека.

За Арт инсталацията пръв съобщи собственикът на бетонов възел „Памидова лоза“ - Атанас Йорданов.

На среща при кмета на община Костинброд - Трайко Младенов, той разказа за идеята и осъществяването й.

Общинска администрация адмирира и подкрепя подобни инициативи. Симбиозата между творчество и бизнес в създаването на Арт инсталацията  „Живота е по-силен” е силно послание към всички членове на нашето общество. Община Костинброд ще помогне за надграждане на идеята като добави осветление към Арт инсталацията, за да се вижда и в тъмната част на денонощието.

Източник и снимки: Община Костинброд

 Зографът Диан Костов: „Днес нуждата от вяра е повече от всякога“
Новият проект на зографа Диан Костов „Животът е по-силен“ е...

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук