БЧК започва раздаването на хранителни пакети в град Божурище

938 преглеждания

Впомощ на уязвими групи български граждани

От 8 октомври 2021 г., до 5 ноември 2021 г., /включително/, от 09:30 ч., до 15:00 ч., в сградата (помещението, ползвано от социалния патронаж - училищният стол) на СУ „Летец Христо Топракчиев“ в Стария квартал на гр. Божурище, ще бъдат раздавани хранителните помощи. За това информира кмета Георги Димов, със съобщение в профила си във Фейсбук.

Тежестта на пакетите не позволява носене на ръка от възрастен човек или такъв с ограничение във възможността за вдигане/носене на килограми.

Индивидуалните пакети хранителни продукти - подкрепата по програмата, се предоставя на лица и семейства, подпомагани на различни основания, по реда на Наредба № РД-07 от 4 април 2016 г., (изм. и доп., бр. 23 от 19.03.2019 г.) за реда и условията за определяне на целевите групи по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

От хранителните пакети ще се възползват 550 962 уязвими български граждани на територията на цялата страна.

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един малък хранителен пакет с общо тегло 17, 540 кг, а тричленните и по-големите семейства - по един голям хранителен пакет с общо тегло 27,690 кг.

Всеки пакет съдържа 15 вида хранителни продукти: брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и девет вида консерви - зелен фасул, зрял боб, домати, зелен грах, гювеч, говеждо месо, говежди кюфтета, пиле фрикасе, риба.

Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Дали сте в списъка на правоимащите лица, можете да проверите по егн тук:

Проверка по ЕГН https://foodprogram.redcross.bg/socialcheck

Източник и снимка: Георги Димов - Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук