Благотворителен концерт „Да дарим по Коледа“ в Бов

1146 преглеждания

На коледния празник ще бъде направен и окончателният избор на „Българче на Бов' 2019“

Благотворителен концерт „Да дарим по Коледа“ ще се проведе на 21 декември, в големия читалищен салон на с. Гара Бов. Негови отганизатори са НЧ „Светлина-1896“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Детска градина, Гара Бов. Каузата на събитието е да се съберат 400 лв. за ремонт на помещение за „Родителки кът“ в читалищната библиотека.

В празничната програма участие ще вземат танцови и певчески формации от читалището. Входът е 1 лев. Началният час на концерта е 17:30 ч., като преди него от 16:30 ч. във фоайето на читалището ще бъде открита и благотворителна изложба-базар на коледни курабийки и колачета, а специален гост ще бъде Дядо Коледа. Събраните средствата от базара ще подкрепят каузата на събитието.

На коледния празник ще бъде направен и окончателният избор на „Българче на Бов' 2019“. Към гласовете от социалната мрежа, ще се прибавят и тези на публиката, а детето, събрало най-много гласове ще получи приза „Българче на Бов“ за 2019, парична награда и ще стане лице на „Празници на Бов' 2020“.

Проектът „Родителски кът в читалищните библиотеки“ е пилотна инициатива на фондация „Дневникът на мама и татко“ и цели да създаде приятно място за игра, четене, срещи и обучения за родители и деца, осигурявайки им лесен достъп до нови родителски и детски книги, както и организирането на срещи и събития, насърчаващи пълноценното развитие на децата. Проектът в Бов се реализира в партньорство на местното читалище, училище и детска градина.

Основната цел на проекта е да осигури на семействата лесен достъп до подходяща литература, образователни игри и обучения

След ремонта в библиотеката децата и родителите в Бов ще имат уютен кът с играчки, масички, столчета, 100 детски и 100 родителски заглавия, материали и образователни игри по програма „Библиотека на играчките“ и „Разкажи приказката“, обучени местни представители за провеждане на занимания.

EspressoNews

Снимка: Бов - две селища с една история и едно има