Благотворителна инициатива „Красота с кауза” в Международния ден на децата с онкохематологични заболявания

838 преглеждания

Събраните средства ще бъдат дарени за доизграждане Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания

В Международния ден на децата с онкохематологични заболявания 15 февруари, в зала 10 на НДК се проведе благотворителна инициатива „Красота с кауза”. Събитието се организира от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания” и в него се включиха професионални гримьори, ученици на школа по грим Профейс /от всички краища на България/, които гримираха с благотворителна цел.

Събраните средства ще бъдат дарени за доизграждане на първия в България и единствен на Балканите Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания, намиращ се в община Костинброд, в землището на село Опицвет и в близост до село Безден.

Специални гости днес бяха Веси Бонева, Yavi, Хилда Казасян, каузата е подкрепена и от поп фолк звездата Камелия и още други известни личности.

От името на община Костинброд на благотворителната инициатива присъства Бистра Боянова- връзки с обществеността в община Костинброд. Тя се срещна с Пламен Белчев - член на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания”. Той заяви, че в края на месец май центърът ще отвори врати.

Възстановителният център ще разполага със седем къщички с една, две и три спални, административна сграда с кухня, столова, конферентна зала, зали за занимание с децата, детски площадки, спортна площадка, басейн. Капацитетът на центъра ще бъде за четиридесет човека (деца и родители). Целият център се проектира така, че да може да се ползва и от деца със затруднения в придвижването. Мястото, което е избрано за центъра е живописно, чисто и с изключително благоприятен климат. В непосредствена близост се намират карстовите извори на село Безден, язовир „Бистрица”, конна база и богат на животински и растителни видове район.

Община Костинброд има ангажимента да асфалтира пътят до центъра от страната на село Опицвет. С постановление от Министерски съвет от 18 декември 2019г., общината ще изпълни проект „Реконструкция и рехабилитация на път SFO3409 - III-811, Богьовци - Опицвет - Безден в участък от център за онкохематологични заболявания до входа на с. Опицвет“.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук