Изпращаме октомври с необичайно топло време

953 преглеждания

Ноември идва с валежи и студ

Изпращаме октомври с много слънце и необичайно топло време. Призори в понеделник в някои котловини и покрай водоемите видимостта ще е понижена. Денят обаче се очертава слънчев с минимална облачност.

Вятърът ще е топъл, от юг. Дневните температури ще са между 22 и 27 градуса. В планините – от 10-11 градуса по високите върхове до 17-18 в ниските планински и предпланински райони.

Във вторник сутринта мъгли ще има на повече места в котловини, низини и покрай водоеми, по-гъсти по крайбрежието. От обяд нататък от запад на изток ще се появи висока облачност. В светлата част на денонощието валежи не се очертават. Следобедни температури – между 23 и 28 градуса.

В средата на седмицата над Балканите се очаква студен атмосферен фронт. През нощта срещу 1 ноември, сряда ще превали краткотрайно в Северозападна България с възможна слаба гръмотевична активност.

Вятърът ще се усили, а температурите ще се понижат – в четвъртък ще са в интервала 13-18 градуса. Ще има валежи – на повече места и по-продължителни в Южна и Източна България.

Сутринта в петък ще е мразовито с температури от 5 до 10 градуса, с потенциал за есенни слани и понижена видимост. През деня обаче ще започне пренос на топъл въздух, който повиши дневните температури до неделя. Краткотрайни валежи се очакват в петък вечерта и през нощта в Западна България, а в събота и на изток.

в

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук