Българите тръгват на път за серията почивни дни

926 преглеждания

Очаква се трафикът по републиканската мрежа да бъде натоварен

Интензивен трафик се очаква днес по пътищата в цялата страна. Хиляди българи ще тръгнат на път в последния работен ден преди серията от три почивни по повод Деня на независимостта на България, който честваме на 22 септември.

Заради натовареното движение в цялата страна ще има засилен контрол от страна на Пътна полиция. Органите на реда ще следят за превишена скорост, шофиране в нетрезво състояние или под влиянието на наркотици. Ще бъде акцентирано и върху автобусите и това дали пътниците използват предпазни колани.

От 16:00 ч. до 20:00 ч. днес ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, информираха от АПИ. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелираха шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, допълват още от там.

EspressoNews