Български град залага на електромобилите

1621 преглеждания

Община Сливница набляга на екологичния транспорт и енергийната ефективност
Сливница е поредният български град, който ще заложи на екологичния транспорт. Общината кандидатства по интересен проект за закупуване на електромобили и изграждане на автономни електростанции. Това заяви в интервю пред Агенция „Фокус“ кметът на Сливница Васко Стоилков, цитиран от Kmeta.bg.

„Много се надяваме с това много услуги, за които ползваме наши автомобили, да поевтинеят. Да започнем рекламирането на тази екоенергия, защото това е бъдещето”, подчерта той.
„Колкото повече обществени организации и общини започват да ползват такива автомобили, толкова по-бързо ще видят гражданите колко са хубави тези автомобили и ще започне търсене на такива автомобили. Така че това ще стане не само с реклама, но и като се вижда как действат”, коментира Васко Стоилков.

Освен този иновативен проект, се работи и върху много други стандартни такива.
„Предстои саниране и изграждане на отопление на читалището. Започваме да санираме и три блока по новата програма за енергийна ефективност. Проектираме улици и пътища, както и водопровод, всичко, което трябва да се прави”, посочи кметът на Сливница.

Източник: economic.bg