В Божурище заменят валентинките с картини

1819 преглеждания

В Божурище заменят валентинките с картини

Художествен клуб „Неронци” към НЧ „Христо Ботев 1934“, град Божурище, даде начало на втория си търг. Младите творци Ива Методиева, Даниел Радев, Ивайло Ивайлов, Симона Петкова, Стефани Атанасова и Ели Петрова, с помощта на Галя Букова – художник от Божурище, и Валентина Станкова – създател на клуба, публикуваха картините си във Фейсбук и обявиха инициативата си – да заменят валентинките с произведения на изкуството.

Тази кауза не е самоцелна – още от края на изминалата 2017 г. „Неронци” набират средства за направата и поставянето на статуя на техния вдъхновител – световно признатият Димитър Казаков-Нерон, украсил с четката си жилищна сграда пред читалището в града.

Първият търг, организиран от клуба, пожъна голям успех – общата събрана сума от картините им, обединени под надслова „Любов по Коледа”, беше 1065 лв. EspressoNews напомня, че ако искате да кажете „Обичам те” на скъп човек и по нестандартен начин да отпразнувате Свети Валентин, както и да допринесете за изграждането на статуята, може да вземете участие в търга на талантливите художници във Фейсбук групата им тук: https://goo.gl/aR3Eui

EspressoNews

Снимка: клуб "Неронци"