В Драгоман почетоха паметта на загиналите по време на Великата отечествена война

2542 преглеждания

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя на паметника в местността Космина, бе почетена паметта на загиналите по време на Великата отечествена война на територията на община Драгоман.

Честването се проведе на 9 май – Деня на Европа, а негови официални гости бяха съветските летци – лейтенант Николай Иларионович Лопин, младши лейтенант Владимир Александрович Климовский и младши сержант Михаил Николаевич Чаплыгин, представители на Посолството на Руската Федерация в Република България в лицето на г-н Сергей Николашин – заместник на Търговския представител на Руската Федерация в Република България и ръководството на община Драгоман.

Специално изработена кошница с красиви цветя за повода изпрати лично Н. Пр. Анатолий Анатолиевич Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България.

Г-н Сергей Николашин поднесе своите най-искрени благодарности за гостоприемството и добрата организация от страна на община Драгоман и подари на г-н Андрей Иванов – кмет на общината и на г-жа Лидия Банкова – заместник-кмет на община Драгоман, благодарствени писма в знак на признателност за грижите, съхранението и опазването на историческата памет, което дава гаранция тя да не бъде забравена във времето.

Източник: Община Драгоман